menü

5/12/2018

Otthon (sz)épül EP04 'Ábirodalom, vagyis a gyerekszoba'

Ami lassan már nem is csak Ábié :)


Kissé elmaradtam, a legutóbbi bejegyzésben azt ígértem, hogy nem sokára jövök a gyerekszobával, ehhez képest hónapok teltek el. Ennek több oka is van. A karácsonyi vendéglátás minden időmet levette, aztán nem sokkal utána kiderült, hogy újra növekszik valaki a pocakomban, és kb azzal egy időben, hogy elkezdődtek a rosszul létek, Ábel átesett a 3 napos lázon, ami nem volt valami nagy élmény... És jött a szülinapja, amire ruhásszekrényt kapott, ami legalább 3 hétig állt a szoba közepén összeszereletlenül, mert annyira rosszul voltam, hogy Misinek kellett Ábit lefoglalni napközben, így nem tudta összeszerelni. Majd Papa megszánt minket, átjöttek és amíg Mama Ábizott, addig a két férfi összeszerelte a szekrényt. Persze akkor nem volt már idő befúrni a falba és a fiamat ismerve, totál frászban voltam, hogy mikor borítja magára a szobájában magára hagyott két percben... A héten a helyére került minden :D

Mivel kezd az erőm is talán visszatérni, na persze nem sieti el, komótosan tér vissza, de már buzog bennem a tettre készség, addig nem hagytam Misit, amíg ma be nem fejeztük az utolsó simításokat. De azért írok arról, hogy mit hogyan találtam ki a szoba berendezésénél.

A falat először zöldre akartam. Olyan zöldre, mint a szalonomban volt, szerintem az nagyon szép és nyugtatót, kreatív, így egy gyerekszobába is megállja a helyét. De aztán ahogy nézegettem a festékeket, egyre inkább megtetszett egy a sötétebb kék árnyalat. A fehér fal nem direkt maradt fehér, szürke vastag csíkokat szerettem volna rá, de az az a fal, ami beázott, és még mindig nem sikerült a háznak rendbe tennie, így a festése is csúszik, bár nem zavaró, hogy fehér. Amit még szem előtt tartottam, hogy ugyan drágább volt, de mosható festéket vettem, ami egy gyerekszobába elengedhetetlen szerintem, főleg, hogy a lakója még csak 2 éves, és arra mi sem gondoltunk, hogy ha lesz egy táblafal, amire szabad rajzolni, akkor hogyan fogjuk neki elmagyarázni, hogy a többi falra nem szabad... :D

Alkotó sarkot mindenképp akartam. A táblákra lehet feltűzni a mesterműveket, ezeket a Butlersben vettem. Alatta a kis konténerekben vannak a ceruzák, kréták, zsírkréták, nyomdák és előtte a kis asztal (a képen csak egy székkel, mert nem tudom hol a másik :) ) és rajta a papírtekercs. Ez mind Ikea. A papírtekercs nagyon tetszik, nem mozog el a kis kezek alatt és ha betelt, csak le kell tépni. Az alkotó sarokba került még a tábla fal. Most egyenesen a falra kentem (az albérletben egy mdf lap lett felfúrva a falra és az lefestve), két rétegben. Könnyű volt vele dolgozni és gyönyörűen le lehet törölni, nincs vele gond.A hosszú ablak mellett kapott helyet az Ikea Kallax, általam csak kockás szekrényként emlegetett polcrendszer. Ez a bútor kiváló gyerekszobába, ahol a játékokat rendszerezve lehet benne tárolni és könnyen hozzáférhető a kicsiknek. Eredetileg 4 fekete Dröna dobozt vettem bele alulra, a felső 3 kockába pedig a már meglévő Pennys Star Warsos dobozok kerültek. Aztán pár hónapja a facebookon az egyik Ikeás csoportban feltette valaki a kérdést, hogy a Jyskben kapható csillagos dobozok az adatok szerint egy kicsit kisebbek, de szépen mutatnak-e a Kallaxban. Csillag???? Azonnal rohantam a Jyskbe és beszereztem a szobába tökéletesen passzoló szürke csillagos dobozokat, amik valóban egy kicsit kisebbek, de tökéletesek a szekrénybe. 3 darabot kaptam csak és azóta sajnos nem volt lehetőségem arra járni és még egyet beszerezni, ezért a lenti sorminta, de ami késik nem múlik ;)
Felette a könyvtartó az tulajdonképpen Ikea fényképsín. A képkereteket kell rátenni, de arra gondoltam, hogy ebből is lehet hack. És amúgy bevált, mert Ábel sokszor megáll alatta és mutatja, hogy melyik könyvet szeretné, mert látja a borítóját és megismeri őket.


A fehér falon sok helyet elvisz a radiátor, így eléggé behatárolt, de a munkapad és néhány játék pont elfér.


És itt vannak a szülinapi ajándékok, a szekrények. A hálószobánkban kaptak helyet a komódok, amiben Ábel ruhái és egyéb babafelszerelések vannak (pelenka, stb), mert ugye továbbra is velünk alszik, így itt van rájuk szükség, plusz a komódok is itt mutatnak jól (és itt volt nekik hely). De aztán a kis tesó ürügyén elkezdtem gondolkodni, hogy hova tesszük majd az ő ruháit, ha megszületik. Ezért Ábel kapott saját ruhásszekrényeket a szobájába. A babacuccok maradtak itt, de a ruháiért elmenni öltözéskor nem nagy kerülő, szóval azok átkerültek. Hál'isten elég sok mindent elnyelnek, nem is gondoltam volna, annyira, hogy a komód fiókjai ki vannak használva, bár szellősen, ami jó, mert a téli ruhák vaskosabbak, tudom, hogy azok is elférnek majd. De a gardróbszekrény fiókja például üres, az akasztósban vannak a pulcsik, kabátok, de még így is van egy csomó hely.
A szekrények mellett van még két plüss tároló.
A szőnyeg nem volt kérdés. Ikea természetesen. Szürke, csillagos, imádom. De amit ehhez kínál az Ikea függönyt, azon fehér alapon, szürke csillagok vannak, amit én pont fordítva képzeltem el, illetve a bújtatói színesek, ami egyáltalán nem illett volna ide, bár azt tudtam volna a legkönnyebben orvosolni. Aztán, mivel sokat bújom a H&M weboldalt (Misi nagy bánatára :D ) egyszer csak belefutottam ebbe a függönybe, ami pontosan olyan volt, mint a fejemben elképzeltem ebbe a szobába. Szürke alapon, fehér csillagos. Persze addig szuttyogtunk, hogy elkapkodták és mire odajutottam, hogy megrendelem, nem volt elérhető. De még az oldalról is letörölték. Össze-vissza telefonálgattam az ügyfél-szolgálatnak, akiknek fogalmuk sem volt, hogy miről beszélek, megkértem pesti barátokat, hogy menjenek már be ottani boltokba, az eladók hülyének nézték szegényeket, kezdtem letenni a dologról... Gondoltam majd bejárom Pécs összes anyag boltját, keresek egy ilyen anyagot és megvarrom. Mikor már totál reménytelenségben egyszer megint a weboldalra tévedtem, ott volt a függöny. Annyira megörültem, hogy abban a pillanatban meg is rendeltem, nehogy megint lecsússzak róla. 1 szál volt a csomag tartama, így 2 darabot betettem a kosárba és vártam, hogy megjöjjön. Közben karnis hiányban szenvedtünk, mert elszámoltam magam, mikor bevásároltunk költözés előtt (a hálóba is csak a csipke függöny volt fent sokáig, mert a sötétítőnek elfelejtettem rudat venni). De Virág jött hamar és hozta a karnisokat. Már csak a függönyt vártam. Az is megérkezett és azonnal fel is akartam tenni. Na, akkor meg azzal szembesültünk, hogy ugyan szám szerint már van elég karnisunk, de most meg a méretet mértem el, rövidebb, mint amekkora az ablak... Megeszkábáltuk ideiglenesen, bár baromi bután mutatott, de fent volt a függöny végre. És nem sokára a jó méretű karnis is ideért. A boldogságom határtalan volt. Amíg be nem léptem párszor és tudatosult bennem, hogy mégis kell függöny a hosszú kis ablakra is. Őszintén, semmi értelmét nem látom annak az ablaknak, így függönyt sem akartam rátenni, de amint felkerült a csoda álom függöny a másik ablakra, igen is ő is követelte magának. Totál esélytelennek éreztem, hogy ez a cécó után még lesz a H&M webshopon, de még volt, így gyorsan rendeltem még egy szálat. Így legalább az elmért, rövid karnis is kapott helyet a szobában.


Igazán elégedett vagyok a játszószobával!

A következő dilemmám, hogy hova rakjuk majd az ágyat, de ez majd csak karácsonykor esedékes, mert akkor kap Ábel saját ágyat, így van bő fél évem kitalálni, hol mutatna a legjobban :)

Egy ideig nem tudok új epizóddal jelentkezni, mert a többi helyiség nincs még olyan állapotban, hogy megmutassam (vagyis a wc igen, az gyönyörű, de majd a fürdővel együtt akarom, ahol még nincs bútor). A konyhát már nagyon szeretném megmutatni, de mindig történik valami, ami miatt szalonképtelenné válik. Pedig jaj, nagyon szép lett az is! És mivel (végre) nagy, így a benne töltött idő is élmény! Azért, amint kész van, jövök vele! :)