menü

11/17/2017

Otthon (sz)épül Ep03 'Nappali'


A nappali elrendezésén nagyon sokat gondolkodtam, mert egyben van az előszobával, így, nem sok hely van belépni, a másik, hogy az ember kénytelen kelletlen, azonnal betrappol cipővel, hiszen nem tud mást, nem fér el.
A bútorokkal igyekeztem teremteni egy folyosó hatást, így mindenki megáll az "előszobában" mielőtt továbbindulna. A beépített szekrény helyet én úgy használtam ki, hogy ikeahackeltem egy padot, ahova le lehet ülni, cipőt le- vagy felvenni. Ez egy nagyon olcsó, Rast éjjeliszekrény, amit lefestettem feketére, vettem rá szivacsot, meg anyagot és varrtam rá ülőpárnát. Ezek fölé került a cipős szekrényünk, ami eddig is megvolt. Mivel hármasával árulják, egyenlőre ez a három van, majd készülök venni még egy adagot és kiegészíteni a foghíjat. Felette akasztók és afelett egy polc a kalapoknak.
A lukba, szeretnénk egy szekrényt, ami elnyeli a téli kabátokat. Most nem aktuális, mert nem sokára jön a kabátos időszak, mire elpakoljuk, szeretném megcsináltatni.
Illetve, ami még hiányzik, hogy egy tolóajtóval kívánjuk eldugni az "előszobát". Erre még árajánlatot kell kérnem, mert nem döntöttem el, milyet is szeretnék. Vacillálok az istálló ajtó stílusú és a letisztultabb bútorlap, tejüveg, bútorlap verzió között.
Ahogy az alaprajzon berendezték a nappalit, az nekem több okból sem tetszett. Egy, hogy helypazarló betenni egy böszme nagy kanapét a szoba közepére. A másik, hogy nem kell ekkora tv fal szerintem egy lakótérbe. Úgy gondoltam, a két ajtó közötti fal, bőven elég tv falnak.Ezzel az elrendezéssel még az étkező is befért. Kényelmesen. Aminek nagyon örülök, mert végre van étkezőnk! Az albérletben is volt, egy összecsukható étkezőasztalunk, de ajj, hely sem volt kinyitni rendesen, mivel a konyhában semmi helyen nem volt egyéb dolgokat csinálni, ezért minden azon az asztalon volt. Most van egy szép étkező garnitúránk, amit minden étkezésnél körbe tudunk ülni. ! szék volt hozzá, majd akarok venni pluszba, mert lehet kapni az Ikeaában csak széket is ehhez az asztalhoz. Addig pedig odatettem még az asztal köré a nyomdázott székeket. Emlékeztek még, hogyan készült. ITT olvashatjátok. Annyi változással, hogy azok fekete Marius ülőkéből készültek, itt meg most minden fehér. Vettem két fehér széket és a lábukat kicseréltem (mert a huzatot az ülőfelületre ragasztottam), a fekete lábakra pedig rácsavartam a fehér ülőkéket és eladtam úgy :)
Először arra gondoltam, hogy az étkező mögötti fal tökéletes lesz egy magas tálalószekrénynek. Aztán odakerült a radiátor... Újraterveztem. A fal közepén található az esküvői táblánk, ezt írta alá mindenki, aki ott volt velünk. A kreatív boltban vettem fehér betűket. Nagyon szeretem ezt a szöveget, mert nagy igazságot rejt, ez került a tábla köré. És persze a képek. Szeretek képeket rakni a falakra. Emlékeztetnek azokra a pillanatokra és az embernek jobb kedve lesz, ha csak körbenéz.


A nappali és konyha találkozásába került a tálaló. Szerettem volna valami szép nagyot, ami sokkal több mindent lenyel. Viszont a fésülködő asztalon sehova sem fért be és nagyon sajnáltam volna kidobni. Eleve szeretem, de főleg, amióta megcsináltam. Az egyik oka az, hogy ez volt az első bútorátalakításom, a másik meg, hogy piszok jól néz ki. És pontosan illik most ebbe a miliőbe. Így tálalóvá avanzsált. (ITT olvashatjátok, hogyan alakult át.)Azzal, hogy a kanapét oda tettük, ahol van, megnyitottuk a teret. Nagyon is. Tágas és levegős és világos. Imádok hazaérni és ide belépni. Ez a kanapé volt az álmom. Abszolút a stílusom. Még az albérletbe érkezett, de ide volt tervezve. Persze, most már belátom, amit sejtettem előtte is, hogy a fehér kanapé nem gyerekbarát... A kanapé felett pedig képeek.
A párnák lettek még újak. Vagyis nem is újak. Amióta összeköltöztünk párna mániám van. Igenis azt gondolom, hogy egy igényes enteriőrbe kellenek a díszpárnák. Össze is vásároltam az évek során több félét, több méretben. A vége az lett, hogy az egységet meg sem közelítettük, illetve egyik sem nyerte el a tetszésem igazán. Vettem anyagot és ezeket a régi párnákat újrahúztam, varrtam rájuk saját huzatot. Persze nem csak úgy a nagyvilágba. Harmonizálni fog. Egy Ikeahack-kel, ami még nem készült el sajnos. Az előszoba érzetet fogja növelni, és az ülőfelületek számát. A nappali része lesz még két ottomán. De erről majd később update-elek, ha elkészült. :)
Készülget a gyerekszoba. Legközelebb azzal jövök.
Stay tuned ;)