menü

3/22/2016

Babasarok vigyázz, kész! part 1. 'berendezés'A babaszoba, jobban mondva babasarok projekt ott indult, hogy volt két fal rész amit le- és egy, amit újra kellett festeni. Az IKEÁban már nem is tudom, hogy mikor bevásároltunk. Megvettük a babaágyat, a komódot, a matracot, ágyneműt, türcsit, szóval az alapokat. Minden lapra szerelve állt a falnak támasztva, várva a festést.Na, kitaláltam, hogy a két ünnep között pont jó is, hogy megcsináljuk, Misi itthon van, nem hétvégén szórakozunk vele, végül elmaradt. Január első hétvégéjén viszont komolyan eltökéltük magunkat, szombaton felkerekedtünk, megvettünk mindent, ami kell a festéshez, illetve a rendszerezéshez.... vettünk volna, ha lehet festéket kapni. A szín, amivel a hálószobánk le van kenve hiány cikk volt mindenhol, de szó szerint mindenhol. Persze a Praktikerben lett volna, akkora dobozzal, amivel a lakást is újra tudjuk hengerezni, kösz, nem. Pár kisebb idegösszeroppanás után, úgy döntöttem, akkor nem lesz a hétvégén kifestve, összerakunk minden (ugye csak a festés után akartunk szerelni), és majd amikor kapunk festéket, megcsináljuk.

Összeszereltük a kiságyat. Sokáig ez volt a tároló, a kocsiülést, a kórházi táskákat, mindent, ebben tároltunk. Később került bele a többi hozzávaló. (lsd. következő rész).
 A komódot lefestettük, ez ugyanaz a komód, ami a nappaliban is van, emlékeztek? Most, hogy ehhez a szobához menjen, fehérre festettük, illetve a fiókjait világos barnára. A szín kombináció a véletlen szüleménye, én minden bútort fehérben gondoltam ki, hiszem amúgy is minden fehér a hálóban és a még két domináns bútor rattan, így kosár kiegészítőket szántam a bababútorok mellé. Ám az IKEÁnak van egy új nagyon édes, elefántos baba textil kollekciója, amiből szinte mindent megvettünk, ez barna-fehér, így lettek a komód fiókok barnák. Bútorgombot a Butlersben vettem, természetesen ezen sem hagytam rajta a snassz fenyő gombokat.Volt nekem egy kisasztalom, amit még Hertelendről mentettem meg, Papa már a levegőben tartotta a baltát, mikor rákiabáltam, hogy fel ne darabolja tüzelőnek! Az egyik lába ugyanis kitört, ezért lett halálra ítélve, de egy kis barkács innen-onnan, és jobb lett, mint újkorában (ami ki tudja mikor is volt, ezer éve kint állt a hétvégi házban - persze ezért is tetszett annyira). Sokáig állt a szobámban Anyunál, ez volt a fésülködő asztalom, miután a másikat (azt is azóta felújítottam, itt olvashatjátok) hely hiány miatt kiraktam az előszobába - apropó, szegény sorsa megint a paterolás lett, a helyére került ugyanis a babasarok. Most kint van Hertelenden, remélem hamarosan meg lesz az álomházunk és visszajöhet közénk :) Kisasztal... a költözéskor hoztam magammal, de sosem kapott igazán szerepet, a sarokban állt, vagy ha elöl is volt, akkor is tárolós volt, a teteje meg mindig kupis. Mivel pelenkázóasztalnak már nem maradt hely, bár amúgy is nagyon gondolkoztam, hogy feltétlenül szükséges-e és tapasztalt anyuka barátnőim azt mondták, hogy elhagyható, azt nem vettünk. Gondoltam azért legyen a biztonság kedvéért valami, ami ezt a célt szolgálja, a kisasztalom élete célt kapott. Még egyszer neki nem állnék terhesen lecsiszolni, az évek alatt annyiszor festhették, hogy órákig szórakoztam vele, de aztán sikerült fehér külsőt adni neki, persze ezt már Misi csinálta, mert nekem lógott a belem a csiszolástól (amit csak azért nem vett ki a kezemből, mert bútort szerelt).

És a következő héten falat festeni is sikerült, kalandos úton, de szereztünk festéket és Misi egy délelőtt alatt lekente a két szürke falat, ami még a beköltözéskori gardrób rendszer koncepció (amit Misi csak sátornak hív) maradéka volt, illetve újrakente azt a falat, amit az évek alatt annyiszor fúrtunk meg, hogy tiszta luk volt és tükrökkel takartam el :)


                                       
          Misi is ténykedik időnként arra. Néha már Ábel is használja.         

                                                   Mikor elkezdtük ekkora volt a hasam

                                                         Mire befejeztük ekkora lett