menü

12/01/2015

Misi super sweet 3?


Nahát, Bogyó miatt igazán elhanyagoltam egy s mást, aminek oka, hogy kanapénfekvő üzemmódba kapcsolt. Sebaj, azért van ám mesélni valóm! Például Misi halálcsillag tortája. Ez még a kezdeti Bogyó időkre tehető.

Bogyó létezéséről július elsején tarthattunk bizonyítékot a kezünkben, két csík formájában. Misi, alias Mr. Bond, 07.07-én ünnepelte soron következő születésnapját. Hogy mit vettem neki ajándékba, én őszintén nem emlékszem. Bogyónál jobbat, ha akartam volna, sem tudtam volna kitalálni.
Persze a hétvégi bulin még minden titkos volt, egy-két ember tudta csak, hogy miért vízzel nyomulok - "kocsival jöttünk, én vezetek!" - volt a fedősztori.

Na de a torta. Még egész aktív voltam, ki is találtam, hogy legyen a téma Star Wars, olyan régen volt már. Annyi halálcsillagos tortát láttam a pinteresten, hogy eltökéltem magam, ez lesz az idén.
Kerek csokis piskótát sütöttem és kávé krémmel töltöttem - folyékonyan, krémként, intravénásan, Misinek mindegy, csak kávé legyen. Fondant meg mondom őszintén, most lusta voltam csinálni, annak kell egy nap és csak aztán lehet felhasználni, nem volt erőm pénteken még masszát gyúrni, így kívülről is bekentem a krémmel. Gondolkoztam, hogy fekete legyen-e a kontúr a tetején, de attól féltem, hogy nagyon egybeolvad majd a barna krémmel, ezért maradtam a kéknél. A színes krémet habzsákba töltöttem és egy kép alapján indulhatott is az építés.
Arról 30 után hallgatunk, hogy hányadik is, csak annyit tudunk, hogy 30 fölött járunk években.

Itt van néhány kreálmányom azokból az időkből, amikor még minden számot feltettünk a tortára. :)