menü

12/21/2015

Bogyó babaváró 2015Mindig is szerettem volna babaváró bulit, mint mindig, rengeteget szörföltem a pinteresten ötletért. Nálunk nem igazán divatosak az efféle baby shower bulik, én mégis szerettem volna.Ezeknek a buliknak a lényege nem csak annyi, hogy összejövünk, eszünk-iszunk, a gyerekről beszélgetünk, a szerencsésebbek elkapnak egy rúgást is, hanem játék és nevetés. 
Mi voltunk a műsorvezetők, a játékosok pedig minden szükséges kelléket megkaptak egy borítékban. Misi ismét megjegyezte, hogy ilyenekkel kéne foglalkoznom, szóval rendelést felveszek ;)A játékszabályok a következők voltak: Attól függően, hogy ki mennyi jó választ ad a játékokban, lehetett szerezni maximális 5 pontot, minimális 1 pontot vagy semmit, játékonként. Aki a legtöbb Bogyópontot gyűjtötte be, az megnyerte az Aranycumit!
Bogyópont ~ egy ultrahang képet csináltam meg úgy, hogy a gyerek pont benne legyen a körben, öntapadós papírra nyomtattam, ezek voltak a pontok és egy nagy karton volt a pontozótábla, ahová mindenki neve mellé gyűltek a megszerzett babák.Aranycumi ~ egy egyszerű cumisüveget ráragasztottam egy fatalpra, majd lefújtam arany festéksprayvel (aki hasonlóval próbálkozva, érdemes több rétegben lefújni a szebb fedésért, illetve a cumi részét akrill festékkel festettem, mert azt nem is igazán és nem is szépen takarta, fogta meg a sray), majd üvegfestékkel ráírtam a szöveget.

A fiúknak volt egy plusz pont szerzési lehetőség. Ha a ruhájuk alá tesznek egy lufit, szimbolizálva a pocakot, és így csinálják végig az estét, besöpörhettek 1 pontot. Ezzel Péter élt csak végül :)

1. játék ~ Babakoszt
6 bébiételt osztottunk szét, aminek az üvegeit gondosan leragasztottam. Kóstolás alapján kellett megmondani, hogy milyen ízesítésű az adott üvegben található pép. Mivel a legtöbb bébiétel kombináció, ezért ha csak az egyik elemét kitalálták, már megadtuk a pontot.
2. játék ~ Mi kell a pelenkázótáskába?
10 helyes megfejtést kellett összeszedni, a legfontosabbakat. Én összeszedtem 15 jó választ, és ezek közül kellett 10-et helyesen eltalálni. A végén volt egy vagy két olyan megfejtés, ami nem volt fent a listámon, de helyesnek bíráltam el, így azok is kaptak pontot.3. feladat ~ Hassaccolás
Mindenki kapott egy kis zacskóban egy ugyanolyan hosszú szalagot, majd szemmértékre le kellett vágni ott, ahol úgy gondolták, hogy körbeéri a pocakomat. Majd centivel lemértük a hasam kerületét és a centihez mértük a szalagokat. Szandi pontosan beletrafált :)
4. feladat ~ Mit kóstál?
Összeszedtem a babaápolás fontos elemeit és ki kellett találni, mi mennyibe kerül. Segítségképpen alul ott voltak az árak, tehát össze kellett párosítani a termékkel őket. Átlag árakat írtam.5. feladat ~ Tűzd a spermát a petére
A játék lényege az volt, hogy meg kellett (volna) termékenyíteni a falon várakozó kis petét. Minden borítékban volt egy kis sperma, kétoldalú ragasztóval a hátulján, a fiúknak kék, a lányoknak rózsaszín. Bekötöttük mindenki szemét és így kellett feltenni valahova a spermájukat, lehetőleg a legközelebb a petéhez.6. feladat ~ Kölyökklub
Az egyik oszlopba állatokat, a másikba ezen állatok kölykét szedtem össze. A feladat az volt, hogy párba kellett tenni őket. (A feladat készítésekor bajban voltam, mert egy angol feladatlapról néztem le az állatokat, és amíg az angolban a legtöbb állatnak a kölykére van külön megnevezés, addig a magyarban inkább az állatcsoportoknak van mondjuk "csibéje", vagy "borja", sőt a legtöbb esetben csak "kölyke", szóval elég sokat gugliztam, mire találtam 10 állatot és kicsinyét, persze igyekeztem nem annyira egyértelműeket válogatni. :) )DÖNTŐ JÁTÉK ~ Apa vs. Anya
Ehhez a játékhoz hurkapálcikán mindenki kapott egy bajuszt és egy ajkat. 10 kérdést tettünk fel, ami csak egyikünkre volt igaz, annak megfelelően kellett felmutatni a kis ikonokat. Minden jó válasz 1 pontot ért.
Amíg mi számoltuk a pontokat, addig volt még egy játék, ami utólag lesz díjazva, ez a Babatotó. Azt lehetett megtippelni, hogy mikor fog megszületni a kisfiúnk.Emlékhagyásra is volt lehetőség. Az egyik ilyen volt a Jókívánságos lap. Meg voltak kezdve mondatok, ezt kellett befejezni a jelenlévőknek és ezeket egy nagy keretbe szeretnénk majd Bogyó szobafalára kirakni.


A másik ilyen lehetőség a Pelus üzenet volt. Kikészítettünk az első éjszakai pelus csomagunkat, ami azt jelenti, hogy ezeket fogjuk használni az éjjeli pelenkázásoknál, ezekre lehetett nekünk motiváló üzeneteket hagyni, amik jobb kedvre, derítenek minket hajnali 2-kor.


És volt még egy, természetesen az aláírás nem maradhat el, Misi meg is jegyezte, hogy mire megöregszünk lesz egy tele falunk, amin az általunk szervezett bulikról az aláírt emlékek vannak (mint Papának Hertelenden a sport zászlós fala :D ). Szóval alá kellett írni egy rugdalózót.


Köszönjük, hogy lejöttetek!!! <3