menü

8/24/2015

Lakodalom van a mi utcánkban... EP09 'Torta'A tortaválasztásunk is elég evidens volt. Évikéhez mentünk egyedül árajánlatért, majd meg is rendeltük a süteményeket. Muffinos tortát képzeltünk el, a felső szinten egy két emeletes torta, majd két szinten muffinok és egy darab kísérőtorta. Évi abszolút partner volt az ötletben. Az ízekben is hamar megállapodtunk. Kávé, csokoládé, vegyes gyümölcs.

A tortaállvány volt egyedül a bökkenő. Egy ilyen muffin tortához való állvány nagyon sok pénz, de még szerencse, hogy van egy ügyes kezű apukám, akinek a fejében azonnal összeállt és meg is valósította. Három emeletes lett, fehér. Gyönyörűen mutatott rajta a tortánk. Plusz extra volt a topper. E-bayről rendeltük a telefonozó párt. Azt hiszem, mindenki egyetért abban, hogy ez is egyedi és ránk valló színfolt volt. :)
A torta színei is abszolút passzoltak minden dekorációhoz. Fehér alapon, arany díszítéssel - cakkos, csíkos. A muffinokba pedig Éviék szúrtak egy-egy toppert, amit én készítettem. „Mr.” és „Mrs.”, „Keep calm and marry on” feliratokkal és bajusszal.Ízben abszolút azt kaptuk, ami vártunk. Nem kiszáradt lap és közte tömény krém, hanem eszméletlenül finom, puha piskóta, közte olyan isteni krémmel, amilyet az ember még nem evett. A muffinokra ugyanez igaz. A tészta, a krém, nagyon egyben volt!

Éviék még azt is megoldották, hogy én is tudjak enni az isteni süteményekből. Mivel nem igazán vagyok tortás, mondtam, hogy elég pár muffin nekem, így arany papírral megkülönböztettek nekem néhány darabot, amiben minden laktózmentes volt.

Az este végén Dórival és Szandival csomagoltunk mindenkinek útravalót a tortából. A Metroban vettem zöld, kismadaras elviteles papírdobozokat, amikre rózsaszín műanyag villákat ragasztottunk, mindegyikre kettő darabot. Ezeket a süteménnyel teli kis dobozokat adtuk még a köszönő ajándékos tasakocskák mellé búcsúzáskor.
Märcz Évi
Jókai Cukrászda