menü

8/06/2015

Lakodalom van a mi utcánkban... EP06 'Szertartás'


A szertartás helyszíne szerelem volt első látásra. Mikor a megtekintésen beléptünk, a szavunk elakadt. Pontosan ilyen helyet kerestünk! A kő boltív, a fények... Mindkettőnk számára világos volt, hogy itt akarunk összeházasodni. 

A Dóm Kőtár amúgy is szentélyes jellegét sikerült még gyönyörűbbre varázsolnia Emíliának és Orsinak. Az anyakönyvvezetői asztalt nagyon egyszerűnek szerettük volna. Földig érő fehér abrosz, rajta a nagyszüleim antik gyertyatartói, két szál gyertya, a gyűrűk a párnán, amit zsákvászonból készítettem és csipkével díszítettem, a homokceremónia kellékei, az anyakönyv és kész. A fények csodaszépek voltak.A szertartás után a Székesegyház előtt fotózkodtunk, illetve ott volt a rizsszórás – mondanom sem kell, hogy mikor éjfélkor levettem a ruhám, még akkor is esett ki belőlem a rizs… már megfőve. A rizsszóráshoz Dórival és Szandival készítettünk kis szóró tölcséreket tortacsipkéből. Negyedekbe vágtuk a tortacsipkét és összetekertük. Csoport fotóra volt még egy ötlet a tarsolyunkban, amit Vikitől hallottunk, színes papírrepülőket hajtogattam – rengeteget – ez volt kiosztva és háromra mindenki a fejünk fölé dobta. Tényleg nagyon jó fotó lett!

A kocsisor a Székesegyház elől indult. Kis autónk hátul konzervdobozokat húzott maga után. Elmentünk egy rövid körre a környéken, dudálva. Péter volt a sofőrünk. Hatalmas élmény volt, hogy most értünk szóltak a dudák.