menü

6/14/2015

Lakodalom van a mi utcánkban... EP03 'Ruha'
Vagyis inkább ruhák.

Mint már írtam, a januári Esküvő kiállításon szerettem bele a tervezőnő darabjaiba. Amint hazaértünk a neten minden ruháját végignéztem, lementegettem, azokat, amikről valami tetszik, szín, anyag, szabás. Kinyomtattam azokat a fotókat is, amiket máshonnan mentettem le. És mikor gyűrű került az ujjamra, felhívtam, időpontot kértem, és mondtam neki, hogy ha olyan összeget mond, amitől nem fordulok le a székről, akkor nem is megyek máshová. Nem mentem. 

Zsuzsival a kezdetektől egy hullámhosszon voltunk. Az menyasszonyi ruhám felső része egy kép alapján készült, amibe annyira beleszeretett, hogy a faliújságjára is kitette. Csipke minden mennyiségben. Gyönyörűen egymásra építve a sorok, és pánt. A szoknyát nagyon egyszerűre szerettem volna és rövidre. Semmi abroncs, azt kizártam az elején. Így készítettek nekem egy csupa tüll alsószoknyát, ami pontosan úgy tartotta a szoknyát, ahogy megálmodtam. Ami még szempont volt, hogy Mami menyasszonyi ruhájának az alsószoknyáját megörököltem – neki is rövid ruhája volt – így a szoknya hosszát, az adta, hogy kilógjon a csipke cakk. Régi pipa.
Az egész kapott egy csipke bolerót, amitől még tündérkirálylányosabb lett. És ami út közben jutott eszembe…a szőrme. Zsuzsinak volt, így sem szerezni, sem varrni nem kellett a ruhához és az összkép…. A tükörből pont az nézett rám vissza, mint amit szerettem volna. Csodálatos ruha lett. Minden pillanatát élveztem, amikor rajtam lehetett. Ékszert hozzá természetesen gyöngyöt választottam.
A ruhám új volt, pipa. A boleró kölcsön, pipa. A harisnyatartóm kék, pipa.


A menyecske ruhám másnak indult, mint, ami lett, de nem bánom!!! Eleinte nem szerettem volna pirosat. Ugyanúgy fehéret akartam, elöl rövid, hárul hosszú – Misi zsánere – ruhára gondoltam, a szoknya belső anyaga piros párducminta, egy vastag övvel és Zsuzsi tanácsára egy nagy masni a piros anyagból a hátára. Ez volt a terv. Aztán piros párducmintás anyagot nem kaptunk, de nem sajnálom, mert amit Zsuzsi helyette hozott… Egy fekete-fehér Marilyn Monroe képeivel telerakott anyag. A szavam elakadt. És ismét – Zsuzsi tökéletesen tisztában volt vele, hogy mivel kell előállnia. Viszont a piros-fehér anyaghoz a fehér ruha… egyetértettünk, hogy az nem jó. Így mégis csak piros ruhám lett. J A felső része pedig Zsuzsi kreációja. Egy régebbi menyasszonyi ruhájának volt hasonló a felsőrésze, arról néztem. A Monroe-s szoknya és ez a mélyen dekoltált felső – minden szempontból rám tervezett darab! Ékszer ügyben úgy döntöttem, hogy akárcsak a ruhám, az ékszer is legyen vagány. Az ezüstszínű kutyalánc nagyláncomat és egy nagy ezüst golyó fülbevalót viseltem.


És Misike se maradjon ki! Mert az ő öltönyét is itt csináltattuk. Zsuzsi édesanyja felel a fiúkért, Marcsi. Mivel a férjem-uram nem konfekció méret, itt kicsit szélesebb, ott kicsit keskenyebb, így előre féltünk attól, hogy mi lesz. Semmi nem volt! Marcsi lemérte Misit, elkészítette a rászabott öltönyt és még a kész zakót és nadrágot is itt-ott ráigazította. Továbbá nem tetszettek nekünk a hagyományos öltöny mellények. Sokkal kisebb változatot képzeltünk el Misi stílusához. Ezzel sem volt semmi probléma, a mellényt is teljesen Misi mértére és igényére szabták. Sőt, még inget is ők rendeltek, pontosan abban a színben, amiben a ruhám készült. Persze az is nagy lett, így Marcsi azt is kicsit átalakította.

Mindezekhez csokornyakkendőt és húzentrógert viselt az esküvőn és a lagzin, éjfél után pedig a mellényt és hozzá piros nyakkendőt.


Mindent megoldottak, amit kértünk!  <3
Orchidea Ruhaszalon /Borbély Zsuzsi kollekció
Mohács