menü

6/07/2015

Lakodalom van a mi utcánkban... EP02 'Meghívó'Mint, ahogyan semmi nem volt átlagos ezen az esküvőn, a meghívók sem lehettek kivételek. Azt is jó előre eldöntöttük, hogy majd mi megcsináljuk. Emília ajánlotta a Z-dekor papírboltot, az Alkotmány utcában. Egy délután ellátogattunk oda és megnéztük, egyáltalán milyen papírok vannak, és ihletre is vártunk, mert azon kívül, hogy mi akarjuk csinálni, semmi más ötletünk nem volt. Vagy talán túl sok volt, és ez okozta a problémát.

Kiválasztottunk néhány darabot és itthon elindult az ötletelés. Az alapja hamar össze is állt, ezért neki ugrottam a szöveges résznek. Az viszont hisztibe torkollott, mert mire kitaláltam a meghívót, addigra konkrétan láttam magam előtt a betűtípusokat, képeket az információval teli oldalon, de egyik készleten lévő betűtípusom sem tetszett. Fortyogtam és bezártam mindent duzzogva, mire Misi megkérdezte, hogy mi bajom? Miután megosztottam vele, játszi könnyedséggel közölte, hogy betűtípusokat lehet ingyen letölteni… 
Éjfélig betűtípusokat töltögettem, majd még két napig. De megérte, mert mikor a teljes készlet birtokában újra leültem megszerkeszteni a meghívót, 20 perc alatt megszületett az invitáló kártya. A képet is sikerült megtalálnunk olyan formátumban, hogy passzoljon, Misi még kicsit alakított rajta. 


Jöhetett a visszaigazoló jegy és a térkép. Nyomtattam ezeket is és összeállítottam a prototípust. Amivel nem számoltam, hogy az eleje nagyon üres maradt. Legyen kép! A Save the Date-es pont megfelel! De úgy csak odaragasztva annyira nem illett az egész stílusához. Így jött az ötlet, hogy legyen mögötte keret. 
Mikor minden megvolt, számoltam, és mentem a papírboltba.

Összeragasztottam a barna és a fekete papírt. A feketéből hajtottam egy kis zsebet, kétoldalú ragasztóval ráapplikáltam a belső oldalára. A másikra pedig a fehér papírra kinyomtatott meghívó lap került. A zsebbe a térkép és a visszaigazoló jegy.

A borítékok később készültek el, mert azt rendelni kellett. Ugyanolyan barna papírból készültet választottunk. Az elejére szerkesztettem egy keretet, abba került a szöveg, a hátoldalát pedig pecséttel zártuk le. A bourbon liliom a mitológia szerint távol tartja a démonokat. Tökéletes szimbólum!

Készítettünk a szertartásra invitáló lapot is. Stílusban hasonlított, de ezt arany lapra ragasztottam.
Z-dekor

Alkotmány utca 55.  
http://www.zdekor.hu/