menü

4/25/2015

NyomdászéletEz végül is IKEA hack a javából. Nem is tudom mikor vettünk ott Marius ülőkéket, hogy majd a tetejükre kitalálok valami kreatívat és úgy milyen jól fog kinézni. Ma megcsináltam.

Az anyagot is kifejezettem erre vettem Taminál. Az ötletet egy magyar DIY blogger oldalán láttam, ő párnahuzatot csinált. Misi fabrikált nekem nyomda talpat falapból és az IKEA komód fel nem használt fogantyúiból. /A komód készítését ITT olvashatjátok./ Én pedig nyomtattam rá gumiformát. Kivágtam a nyomtatott sablont, majd a dekorgumin körberajzoltam, kivágtam, és ráragasztottam a fatalpra.


Az anyagot kivasaltam, majd festékkel bekentem a nyomdát és indulhatott a kombinálás. Érdemes ecsettel felvinni a festéket, mert így több tapad meg a mintán és nem lesz foltos. Az anyag alá mindenképp kell tenni valami védő alkalmatosságot, én egyszerű barna csomagolópapírt választottam, mert a festék átül a textilen. Én akrilfestéket használtam, de lehet kimondott textilfestékkel is dolgozni. 
Miután megszáradt, az anyag mindkét oldalát átvasaltam, hogy rögzítsem a festéket. A szék és az anyag közé került tömőanyag, hogy kényelmes legyen, majd rögzítettem az ülőfelület hátulján.

Tökéletes lett!