menü

4/07/2015

Fatábla next level

A fatábla után, amit Móniéknak csináltam, megjött a kedvem. Főleg, hogy a Baumaxban (R.I.P.) felfedeztem,hogy pár száz forintokért árulnak falapokat, amiknek a mérete majdnem jó, kicsit kell csak alakítani rajtuk. Persze, hogy ezek után hol fogom beszerezni az alapanyagokat, még nem tudom, mert a Praktikert, ha lehet elkerülöm, amekkora ott a fejetlenség…
Mondjuk beraktároztam elég sok lapot, így pár képet tudok még készíteni, mielőtt újabb beszerzésen kéne gondolkoznom.
Most két képet mutatok egy bejegyzésben.

Mikor megnyílt a kreatív bolt az Árkádban, beszereztem néhány dolgot csak úgy. Ezek között volt egy Marilyn Monroe-t ábrázoló dekupázs papír. Nyilván megvettem, majd lesz belőle valami. Lett. J
A két falapot eredeti méretben hagytam, egy másik falapból vágtam a hátára pántokat, amiket rászögeltem, ez tartja össze. – Ez a művelet az össze kép esetében azonos, kivéve a méretve vágás.
Ezután a szélét lefestettem fekete festékkel, mikor megszáradt arannyal kentem le az egész képet. Mikor ez a réteg is megszáradt, spaklival fel-fel kapartam az arany festéket. Kinyomtattam a szöveget, kivágtam. Rámértem a képet, majd a sablont is elhelyeztem és fehér festékkel kitöltöttem a kivágott betűket. Körbevágtam Monroe alakját, majd rádekupázsoltam a kihagyott helyre. Mikor minden megszáradt, antikoló pasztával átkentem az egész képet.
A végeredmény nagyon tetszik! Ki is került a hálószobába, ahol mindig rápillanthatok. Az üzenet magáért beszél! 
A másikat rögtön ezután kezdtem el. Felbuzdulva ki akartam próbálni új technikákat. Egy másik repesztő lakkot és a transzfer ragasztót.
Az egészet lefestettem feketére, majd pirosra és következett a repesztő lakk. Az első táblán használtam egy két lépéses repesztő lakkot, az nem vált annyira be, picike repedéseket csinált. Ez egy másik márka, egy lépéses. Marha jól megrepesztette, átüt a fekete alatta, szép nagy, életszerű repedések vannak a piros felületen. Nagyon tetszik.
Ezután következett a transzferelés. Ez a technika úgy működik, hogy a transzfer ragaszóval le kell kenni a felületet, rátapasztani a képet, majd vízzel ledörgölni a papírt és a kép ott marad. Ez kissé sokáig tartott. Misi is beszállt, mert már kezdtem kitépni a hajam a dörgölésben. Ehhez a képhez vettem előre nyomtatott téma papírt.
Mikor ezzel is kész lettünk, jöhetett a szöveg. Gondolja meg mindenki, hogy milyen hosszú üzenetet választ a falra. Nekem most sikerült extra hosszút, amit extra hosszú ideig vagdostam. Persze az idézet nagyon inspiráló, Audrey Hepburn-től van.
Ez a nappaliba kerül.